Инициативи и партньорства

Нашите инициативи и партньорства

СветЪ ООД регулярно реализира и провежда инициативи в различни сектори на българското гражданско общество. Една част от тях са самостоятелни проекти, а други са в партньорства.

Част от нашите инициативи и партньорства са:

ИНИЦИАТИВА: ООН в София 2008

В периода 20 – 27 юли 2008 г. гр. София за първи път стана домакин на вече традиционните по целия свят срещи на младите лидери на света „Модел ООН”. В седмицата на конференцията събитието под името Sofia International Model United Nations – SOFIMUN срещна 150 делегата от 36 нации от целия свят в Национален дворец на културата.
www.sofimun.org

ИНИЦИАТИВА: Евро-информираност

СветЪ партнира на множество организации при организирането на инициативи и реализирането на проекти, насочени към осъществяване на информиране на българската общественост за ползите и позитивите от членството на България в Европейския съюз. До момента СветЪ ООД си партнира с Информационното бюро на Европейския парламент в България, както и с мисията на Европейската комисия в България.

ИНИЦИАТИВА: Патриотични уолпейпъри

СветЪ ООД инициира и съвместно със сдружение "Национално обединение съхрани българското" осъществяват този проект. Идеята е да се популяризират личностите с положителен смисъл в историята на българската държава и нация. За момента проекта има: 50 български писатели, 50 български възрожденци и държавници, 50 български изобретатели, 12 български актьори и режисьори, 12 български изобретатели, 12 момента от първата младежка бригада "Съхрани Българското" от 2005 г.

ИНИЦИАТИВА: "Търси се: Млад лидер"

„Търси се: млад лидер“ е инициатива, популяризираща дейността на всички млади хора, които успешно участват, ръководят и създават организации, инициативи, сдружения, развиват и участват в различни програми, в различни асоциации, НПО-та, притежават задълбочени знания в много области, успешно работят за бъдещото си професионално развитие- тези, които кратко и точно могат да бъдат наречени млади лидери. Под определението „млад лидер” влизат всички онези хора от 13 до 35 годишна възраст, които изявяват своите възможности и постижения по различен начин, в различни международни и местни неправителствени организации, форуми и семинари по целия свят в сферите на културата, спорта, гражданското общество, екологията, политическите, технически, хуманитарни и природни науки и др.
www.ml.svetu.com

ИНИЦИАТИВА: „Живей за любовта“

„Живей за любовта“ е инициатива, създадена през 2006 г. по повод празника на влюбените, и стартирала на Моста на влюбените зад НДК. „Живей за любовта“ не е само публична проява в духа на празника. Идеята на инициативата е преди всичко да показва любовта във всичките й форми и проявления, да я търси и намира за онези, които все още не са направили тази важна крачка в живота си. Затова „Живей за любовта“ събира на едно място хора, готови да демонстрират любовта, независимо как и откога съществува тя за тях.
www.love.svetu.com

ИНИЦИАТИВА: "Българската къща"

„Българската къща“ е първата българска интернет кампания. Също така може да бъде възприета като мултимедиен продукт, създаден да рекламира България по света посредством интернет. Съдържа всички основни символи на България - химн, флагове, лого с кратка информация и свободен достъп за сваляне.
www.bghouse.svetu.com

ИНИЦИАТИВА: "Европейската къща"

„Европейската къща“ е информационна кампания за Европейския съюз. Също така може да бъде възприета като мултимедиен продукт, създаден по случай приемането на България в ЕС. Целта му е бързото и удобно запознаване с основните символи на Европейския съюз - химн, флаг, лого с кратка информация и свободен достъп за сваляне.
www.euhouse.svetu.com

ИНИЦИАТИВА: "Съхрани Българското"

Названието „Съхрани българското“ е създадено от СветЪ ООД в началото на 2005 г. като име на национална инициатива за съхраняване и развиване на българските култура, история и традиции. Впоследствие, по инициатива на създателите си, названието става мото на организираната през лятото на същата година Първа национална младежка бригада „Съхрани българското ‘2005“ и на Първия национален младежки събор същата година. Сега името „Съхрани българското“ е название на сдружение „Национално обединение съхрани българското“, наследник на идеята. Името „Съхрани българското“ е собственост на своите създатели по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права.
www.suhranibulgarskoto.org

ПАРТНЬОРСТВО: Кампания "Промоция България"

СветЪ е една от организациите, които до момента работи по популяризирането на Логото на България по линия на проект "Промоция България", който има за цел да рекламира, промотира и популяризира възможностите от използването на логото. СветЪ включи в първата българска интернет кампания "Българската къща" Логото на България с възможност за сваляне и свободна употреба. Има и специално разработено ръководство за употреба на логото. Проект на Министерство на икономиката на Република България, подкрепен от СветЪ.

ПАРТНЬОРСТВО: Кампания "Севтополис"

СВЕТЪ ООД е спонсор на националната инициатива за реставрация и експонация на древния тракийски град Севтополис. Организираната от сдружение „Национално обединение съхрани българското” инициатива цели популяризацията и изпълениенто на уникалния идеен проект за арх. Жеко Тилев за превръщането на Севтополис в неповторим изторически, археологически и туристически център в България, част от световното културно наследство.
www.sevtopolis.suhranibulgarskoto.org

ПАРТНЬОРСТВО: Концерт "Джордж Майкъл в България"

Уникалният проект „Джордж Майкъл - Не сте сами!“ на 28 май в София, на който „СветЪ“ е официален медиен партньор. Мегазвездата за няколко поколения меломани дойде в България благодарение на „Жокер Медия“. Концертът на стадион „Локомотив“ бе част от европейското турне на звездата „25 LIVE“ в най-големите градове в Европа. СветЪ ООД създаде официалната интернет страница на концерта на Джордж Майкъл в България. Интересен факт е, че това беше първата страница за един от 25-те му концерта в Европейски план. Интересът към концерта беше невиждан - около 40 000 зрители! Концертът отключи и важни международни „врати“ към популяризирането на проблемът с българските медицински сестри и двамата български лекари в Либия. След 2 месеца те вече бяха свободни!
www.georgemichaelinbulgaria.svetu.com

ПАРТНЬОРСТВО: Концерт "Ерос Рамацоти в София"

На 3 юли световноизвестният Eros Ramazzotti представи за първи път пред българските фенове новата си продукция Calma Apparente на стадион Локомотив в София. Звездата сензационно прие България да бъде включена в световното му турне, имайки предвид всеизвестният факт, че Eros е сред най-капризните звезди в световен мащаб и лично одобрява всеки свой концерт по света. Българските фенове на чаровния певец на любовта чуха на концерта в София хитове като "Fuocco Nel Fuocco", "Terra Promessa", "Adesso Sei Tu", "Una Storia Importante", "Cose Della Vita" и други платинени парчета, с които Eros покори световните чартове през годините. СветЪ партнира с медийно и обществено разпръскване на информацията за събитието.
http://mail.becbg.com/events/event-details.php?id=35

ПАРТНЬОРСТВО: Фестивал "Златна Месемврия"

Всеки фестивал e уникален и открива своите таланти. Три поколения-ветерани, звезди, утвърдени музиканти и дебютанти пеят заедно на една сцена, в едно състезание, в името на новата българска песен и българската публика. СветЪ ООД е официален спонсор. Организиран от продуцентска къща „Едита Груп“, който се провежда ежегодно в гр. Несебър. От началото на своето провеждане досега, фестивалът е придобил огромна популярност и е открил едни от най-новоте и успешни таланти в България. Това е „Златна Месемврия“!
www.goldenmesemvria.svetu.com

ПАРТНЬОРСТВО: Конкурс "Мис Глори БГ"

Официален спонсор на конкурса „Miss Glory BG - Славната България” е СВЕТЪ ООД. Това е първият по рода си подобен конкурс за красота в България, който обвързва славната българска история с легендарната хубост на българските жени. За първото издание беше подбрано и специално място - историческата крепост Хисаря в Ловеч, където преди 820 години се слага началото на Второто българско царство, а в един от туровете претендентките за титлата дефилират в старинни и традиционни български облекла.
www.missglorybg.svetu.com

ПАРТНЬОРСТВО: Конкурс "Момиче Ловеч"

Официално спонсорство и медийно партньорство на „Момиче Ловеч“ - традиционен конкурс за красота провеждащ се под егидата на община Ловеч. Конкурсът е изцяло с участие на местни девойки на възраст между 14 и 22 години. Победителките получили призови места и носителката на короната представят Ловеч на национални конкурси. СветЪ ООД е официален спонсор.
www.momichelovech.svetu.com

X