КСО и благотворителност – 2006

Нашата корпоративна социална отговорност и благотворителност през 2006 г.

СветЪ ООД има силно застъпена корпоративна социална отговорност и благотворителна дейност в подкрепа на гражданското общество. От 2004 г. ежегодно се отделят средства за различни програми, активности, дейности, проекти и инициативи. Някои от нашите дейности са членове на Глобалния договор на Организацията на Обединените Нации.

Основните насоки, в които работи СветЪ ООД в подкрепа на гражданското общество са:

здравеопазване и здраве
спорт и туризъм
образование и наука
деца и младежи
култура и изкуства

Шанс за Роси

Инициатива за спасяване на човешки живот на ИММ „СветЪ" Роси е на 23 години, от София. Тя страда от хронична бъбречна недостатъчност и се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. „Обръщам се към всички хора по света без разлика какви са – черни или бели, но с голямо сърце и щедра душа да помогнат в набирането на необходимите средства. Заедно ще успеем да помогнем на Роси. Тя е съвсем млада, само на двадесет години, има право да се радва на своята младост. Да дадем ШАНС на един млад човек да реализира мечтите си.“ (Майката на Роси, Нина Иванова) Още информация на www.cfr.svetu.com и www.chance-for-rosi.org. Можете да изпратите дарителски SMS с текст „DMS rosy“ (без кавичките) на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel). За изпращането на един дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1, 20 лв. с ДДС. През месец юли 2007 г. в подкрепа на „Шанс за Роси“ бяха изпратени 335 SMS-а. СВЕТЪ ООД започна кампания „Шанс за Роси“ и на регулярен период от време разпраща информация за хода й.

Свобода за българските медици в Либия

От самото начало на съществуването на идеята СветЪ (септември 2000 г.) свободата на медиците ни в Либия е основен приоритет за хората в СветЪ. Много са материалите и изследванията направени от младите автори и репортери по темата с 7-те български медици. Непрестанно до 24 юли 2007 г. не страниците на „СветЪ“ присъстваше под един или друг знак идеята за тяхната свобода. Ние още през 2000 г. вярвахме, че тези 5 български жени 2-ма лекари не са извършили престъпленията, в които бяха обвинени. Радваме се, че нашите, макар и малки усилия дадоха резултат и поддържахме идеята за тяхната невинност.В същото време сме съпричастни и към трагедията на либийските деца, а и на всички по света носещи вируса на СПИН. Щастливи сме, че нашите медици се върнаха живи и здрави и пожелаваме на всички в този неприятен случай дълголетие и устойчиво развитие.

X