КСО и благотворителност – 2005

Нашата корпоративна социална отговорност и благотворителност през 2005 г.

СветЪ ООД има силно застъпена корпоративна социална отговорност и благотворителна дейност в подкрепа на гражданското общество. От 2004 г. ежегодно се отделят средства за различни програми, активности, дейности, проекти и инициативи. Някои от нашите дейности са членове на Глобалния договор на Организацията на Обединените Нации.

Основните насоки, в които работи СветЪ ООД в подкрепа на гражданското общество са:

здравеопазване и здраве
спорт и туризъм
образование и наука
деца и младежи
култура и изкуства

Българската коледа

„Българската коледа“ е инициатива с голямо обществена популярност и значимост. Инициативата набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с това как е преминала кампанията през предишните години, както и да научи за децата и клиниките, на които инициативата е помогнала. Сайтът съдържа също така информация за децата и болниците, които "Българската Коледа" ще подпомогне през идващата година. Указан е начинът, по който всеки желаещ може да стане дарител – чрез SMS, телефонно обаждане, банков превод и по интернет. Структурите на СВЕТЪ ООД от самото начало на инициатива я подкрепят по различни начини.

Български фолклор 2005

РОТАРАКТ КЛУБ – СОФИЯ, със съорганизаторството на РОТАРАКТ КЛУБ СОФИЯ – ВИТОША и РОТАРАКТ КЛУБ СОФИЯ – ВИТОША - ИЗГРЕВ са организатори на Благотворителен фолклорен конкурс-концерт за подпомагане на българската фолклорна самодейност. Той се провежда всяка година в навечерието на Коледа. Концертът се организира с цел подпомагане на българските самодейни детски групи за съхраняването и популяризирането на нашето фолклорното танцово изкуство и българското културно наследство. Съставите са от цяла България, а танцьорите на възраст между 14 и 18 г., а професионално жури оценява изпълненията на талантливите младежки формации. Раздават се множество предметни и парични награди, както индивидуални така и колективни. Фестивалът се е провеждал под патронажа на кмета на гр. София – г-н Бойко Борисов. Главен медиен партньор е Интернет Младежка Медия "СветЪ", а СВЕТЪ ООД е спонсор на инициативата.

Шанс за Роси

Инициатива за спасяване на човешки живот на ИММ „СветЪ" Роси е на 23 години, от София. Тя страда от хронична бъбречна недостатъчност и се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. „Обръщам се към всички хора по света без разлика какви са – черни или бели, но с голямо сърце и щедра душа да помогнат в набирането на необходимите средства. Заедно ще успеем да помогнем на Роси. Тя е съвсем млада, само на двадесет години, има право да се радва на своята младост. Да дадем ШАНС на един млад човек да реализира мечтите си.“ (Майката на Роси, Нина Иванова) Още информация на www.cfr.svetu.com и www.chance-for-rosi.org. Можете да изпратите дарителски SMS с текст „DMS rosy“ (без кавичките) на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel). За изпращането на един дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1, 20 лв. с ДДС. През месец юли 2007 г. в подкрепа на „Шанс за Роси“ бяха изпратени 335 SMS-а. СВЕТЪ ООД започна кампания „Шанс за Роси“ и на регулярен период от време разпраща информация за хода й.

Подай ръка на приятел

Благотворителна изложба на БЧК По инициатива на младежите доброволци от БМЧК – София, между 12 и 25 октомври в залата на галерия “Ирида” на ул. “Гурко” № 27 беше организирана благотворителна изложба “Подай ръка на приятел” с рисунки на ученици от 30 столични училища и детски социални заведения. От продажбата на 21 от изложените рисунки бяха събрани 1000 лв. С тях бяха закупени: студио за учене и игра, детска работилница, фотьойли за рехабилитация, видео игри и други материали за децата от “Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания” - София. На 19 декември т. г., в навечерието на Коледа, представители на столичната организация на БЧК и на галерия “Ирида” посетиха децата от болницата и, освен закупените съоръжения и игри, занесоха много лакомства и играчки. Интернет Младежка Медия „СветЪ“ беше медиен партньор на събитието.

X