КСО и благотворителност – 2004

Нашата корпоративна социална отговорност и благотворителност през 2004 г.

СветЪ ООД има силно застъпена корпоративна социална отговорност и благотворителна дейност в подкрепа на гражданското общество. От 2004 г. ежегодно се отделят средства за различни програми, активности, дейности, проекти и инициативи. Някои от нашите дейности са членове на Глобалния договор на Организацията на Обединените Нации.

Основните насоки, в които работи СветЪ ООД в подкрепа на гражданското общество са:

здравеопазване и здраве
спорт и туризъм
образование и наука
деца и младежи
култура и изкуства

Обади се и спаси живот

Интернет Младежка Медия „СветЪ“ се присъедини към кампанията за набиране на средства за ДЕНИЦА, организирана от Българската телеграфна агенция. Заедно изчислихме, че ако 200 000 връстници на Деница, родители и приятели се обадят на даден телефонен номер ще съумее да съберем средствата, необходими за нейното излекуване. Средствата бяха събрани след като, чрез помощта на „СветЪ“ бяха събрани оставащите около 20 хлд. лева и Деница беше оперирана. За съжаление, обаче по данни на самите организатори операцията се е оказала неуспешна.

Свобода за българските медици в Либия

От самото начало на съществуването на идеята СветЪ (септември 2000 г.) свободата на медиците ни в Либия е основен приоритет за хората в СветЪ. Много са материалите и изследванията направени от младите автори и репортери по темата с 7-те български медици. Непрестанно до 24 юли 2007 г. не страниците на „СветЪ“ присъстваше под един или друг знак идеята за тяхната свобода. Ние още през 2000 г. вярвахме, че тези 5 български жени 2-ма лекари не са извършили престъпленията, в които бяха обвинени. Радваме се, че нашите, макар и малки усилия дадоха резултат и поддържахме идеята за тяхната невинност.В същото време сме съпричастни и към трагедията на либийските деца, а и на всички по света носещи вируса на СПИН. Щастливи сме, че нашите медици се върнаха живи и здрави и пожелаваме на всички в този неприятен случай дълголетие и устойчиво развитие.

X